lørdag 16. juni 2012

Tregt fiske - fine naturopplevelser


Det har blitt lite blogging i det siste, men vi har vært ute på et par turer etter kveita. Det har vært nordøstlige vinder og tregt fiske i en lengre periode. Da nordøsten la seg i løpet av helga ble det bedre forhold og en og annen fisk har kommet opp, men fisket har fortsatt vært tregt generelt etter det jeg hører.

Vi klarte i hvertfall å blanke to ganger, men været har vært aldeles strålende og har bidratt til flotte naturopplevelser! Vi har også fått hilse på en svært så nysgjerrig vågehval, mulig det var "Achmed den vågale terroristen". Hvalen var 7-8 meter lang og strøk tett inntil og under båten flere ganger.. nesten så man blir nervøs.Hvalen på loddet. På det nærmeste var den 4-5 meter under båten og 2-3 meter på siden av båten.

På onsdagskvelden var jeg ute med Simon og Håvar på et nytt kveiteforsøk. Det blir raskt to småkveiter under minstemål og endel torsk. Forholdene virket gode med svak vestlig vind og stigende sjø, men fisket var tregt likevel. Rett før vi skulle gå på land jigtrollet jeg meg en kveite på 11 kg. Hørte ellers om en kveite på ca. 50 kg denne dagen, tatt av noen finlendere.

Kim var også ute og guidet gutta i TFT samme kvelden. De endte opp uten fisk, men hadde en storkveite oppe ved båten som hadde fulgt etter jiggen. Den ble anslått til DIGER ifølge Kim, sikkert minst 70 kg. Dessverre hadde fisken dykket til bunns igjen, og mer så de ikke til den.
(Men hørte at de fikk en fin fisk i går..)

Under er noen bilder fra de siste turene:
2 kommentarer:

 1. Hei Team sluk, vi var uppe i hos er i nord i mitten av juni (vi snakke litt med Kim, svenskerna som bodde på Maribell, vi fick 2 kveita 36&39kg http://kaptenlarson.blogspot.com) vi har bokat även til neste år, sista uka i aug kanskje kan vi fiske litt sammen?, ae fölger din logg slaviskt, skittfiske fra "sötebror"

  SvarSlett
 2. hei, hyggelig at dere leser på bloggen.

  Åja, det var dere ja. Godt at dere fikk kveite til slutt. Det har ikke vært gode forhold i juni med mye nordøst - verste vindretningen bettmessig, og tregt fiske.

  Artig at dere følger bloggen. Har ikke hatt tid til å oppdatere noe særlig i det siste, men snart kommer det mer, hvis jeg bare klarer å berge minnebrikken på kameraet.

  Ja, kanskje vi kan møtes til neste år? Får se hva vi satser på i slutten av august - begynner å bli bra rødspettetid da også..

  SvarSlett