fredag 28. mars 2014

Skreifiske på Sørøya dag 1: grei oppvarming

Så var vi kommet til uke 12 - 2014, uka som vi ene og alene hadde satt av til skreifiske på sagnomsuste Sørøya i Finnmark. Med på turen var meg selv, Kim, Ingemar og Stig Thore. Vi gledet oss alle til å komme opp dit. For meg var det ca. 16 gang jeg besøkte øya og Kim har også vært der mange ganger før. Ingemar kom til Sørøya for 2. gang, mens Stig Thore fikk sitt første møte med "Storfiskens rike".

Nå er det ikke på grunn av at skreifisket er så mye bedre på Sørøya enn Malangsgrunnen at vi besøker Sørøya. Jeg vil vel tvert imot hevde at Malangsgrunnen er minst like god. Dessverre ligger sistnevnte så langt ut og er så værutsatt at man skal ha mye flaks for å komme seg ut dit. Dette opplevde vi forrige vinter. Da blåste det kuling og storm gjennom hele mars måned og vi lyktes kun å komme oss ut til Malangsgrunnen 2 ganger, den 7. og 13. april. Derfor bestemte vi oss for at vi skulle satse skikkelig i år, og ta turen til Sørøya så vi i hvertfall fikk fisket skrei denne sesongen. Turen ble booket for nesten 1 år siden hos Odd på Fiskarboden så planene har vært lagt lenge. I tillegg bestilte vi billetter på Hurtigruta og tok bilene med der for å ha en mest mulig komfortabel reise.

Natt til søndag 16. mars kl. 02.00 ankom vi Øksfjord og tok inn på det lokale pensjonatet. Her kunne vi hvile skikkelig ut før skreibataljene som ventet. Søndag formiddag kunne vi nyte en sein frokost og en fin utsikt utover fjorden:

    Fiskesuget var økende, men vi skulle ikke på havet før neste dag.

Vi tok ettermiddagsferga over til Hasvik i strålende vær. På Facebook kunne vi underveis lese ferske rapporter om skrei opp til 39 kg, tatt samme dag..

Mandag morgen sto vi opp kl. 06.00 og etter litt om og men var vi på sjøen.


Greit vær var det, så vi kom oss ut på gode fiskeplasser. Riktignok var det noen tette snøbyger. I løpet av dagen ble det sol og enda bedre forhold:


Vi fikk enorme mengder med fisk denne dagen, men de største torskene glimret med sitt fravær. Ingemar toppet med en fisk på 24,7 kg. Videre fikk vi torsk på 24,4 kg, 24,2 kg, 24,2 kg, 23 kg, 23 kg osv. Totalt fikk vi 17-18 torsk over 20 kg denne dagen.

    Ingemar med 24,7 kg

    Stig Thore perset med 24,2 kg


   24,4 kgDag 2 siktet vi høyere, målet for turen var jo selvfølgelig 30+.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar