mandag 22. september 2014

Rødspettehøst!

Vi er i september og det er som regel en ypperlig måned for å fiske etter rødspette. Dette fisket må være blant mine absolutte favoritter, særlig når det er muligheter for fisk over 2, 3 og kanskje 4 kg. Det er et avslappende - og samtidig et meget spennende fiske.


Forrige mandag var det tid for å prøve Luresundet og områdene rundt igjen. Kim, Marcus og jeg kom oss avgårde fra byen etter kl. 12 og etter litt om og men var vi i fiskinga rundt kl. 14.

Planen denne dagen var også å senke ned et Go-pro-kamera i et UV-hus, festet i et tau, for å få filmet bunnforhold og mulige rødspetter. Det er ikke et livekamera for å søke opp fisk og har ingen display (det trengs ikke da vi vet hvor de finnes), men et kamera vi skulle koble til PC etter turen. Det skulle bli spennende.

Først litt om fisket. Det var ingen tvil om at spettene var på hugget på denne klare, flotte dagen. Selv om vi hadde dårlig drift tok det ikke lang tid før den første fisken lå i håven.


    En rødspette på 54 cm / 2300 gram. God kondisjon på den og årsbeste for Kim.

    Min største for dagen ble en fisk på 1590 gram. Fin fisk med vakre farger.

Utpå ettermiddagen satt Marcus og halvdøste framme i båten. Da hugget kom var det på nippet at ikke hele stanga gikk på havet. Et susende kveiteutras fulgte.Kveitekroken ble gjort klar, men det viste seg å være to mindre kveiter i stedet for én. Slett ikke dårlig med to kveiter på samme draget!


    Marcus med sin største spette for dagen på 1850 gram.


Men dette var utvilsomt Kim sin dag. Her har han fått nr. to over 2 kg med denne på 2275 gram.

Og som om ikke det var nok fikk han sin tredje fisk over 2 kg...

    Stor rødspette kjøres.

    Dagens største rødspette veide 2500 gram. Gratulerer Kim. 

Så til UV-opptakene. Vi har etterhvert fått sett igjennom noe av materialet og det er mye interessant å se. Blant annet har vi sett regelmessig med store lomrer på film, slik som denne:

    Ser du fisken? Godt kamuflert!

Må nok fiske litt mer med småkrok og små agn framover.. Marcus fikk forresten denne lille lomra på en annen tur:

    Foto: Kim-Eirik Johansen

    Rødspette og lomre, tror jeg..

    En rødspette på vei mot agnet..

    To spetter.

Og til slutt, et bilde fra Marcus' Go-pro. De kan ligge tett enkelte steder :)

2 kommentarer: