torsdag 25. desember 2014

Undervannsfilm: Troms Down Under

Her er bidraget fra Team Sluk til årets julekalender på Fiskersidens forum.

I løpet av høsten har vi hatt flere fine fisketurer på jakt etter flatfisk, det være seg store rødspetter eller kveiter. Vi har for første gang forsøkt oss på undervannsfilming under dette fisket - og det har gitt en ekstra dimensjon til turene. Det har ikke vært livefilm via skjerm, da dette ikke har vært mulig med våre GoPro-kamera, vi har derimot satt oss ned ved datamaskinen for å gjennomgå materialet etter hver tur. Kort sagt så har det vært meget spennende å se hvordan det ser ut der nede, og ikke minst hva som finnes på noen av våre flatfiskplasser. Det totale materialet er stort, så denne filmen gir bare en liten smakebit av det vi har sett (noen gode minner fra i fjor er også med).

Håper filmen faller i smak. Det er bare å sette seg godt tilrette og nyte... husk å se filmen i HD-kvalitet (velg høyeste innstilling i Youtube) og skru opp lyden godt.

God fornøyelse!

5 kommentarer:

 1. Tack för toppenfilm! Utan tvekan årets julfilm för mig. Jag har fiskat ett antal
  gånger i det här området och längtan till sommarens fiske i de här vattnen blev inte mindre ;) Kul att se att det kan vara så många spättor på ett litet område, men även intressant att få se att det kan vara kveiter som kikar på våra agn, de dagar då allt verkar dött.
  Tack/ Ulf Brandt

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding Ulf!
   Ja, det gir en ny dimensjon til fisketurene å se hva som finnes der nede. På f.eks. en dags fiske i oktober fikk vi 2 kveiter på stang + mistet en. I løpet av ca. 2,5 times film hadde jeg over 30 kveiter på film den dagen. Slik har det vært flere ganger .. gleder meg også til ny sesong.

   Slett
  2. Hej og godt nytår!
   Hvilken superfilm. Rigtig godt gået :-)
   Vi er nogle danskere, der fisker i området hver år. Kveite har vi fået OK fat i, men spætter kan være vanskelige at få. Kan se at i trækker agnet af sted lige over bunden på ret grunnt vand. I lader ikke agnet hvile på bunden eller ?
   Men fantastiske optagelser. TAK for det
   Christian Bang - Danmark

   Slett
  3. Hei Christian! Takk for hyggelig tilbakemelding.

   Joda, normalt fisker vi ved å dunke i bunnen og la agnet ligge i ro over lengre perioder. Men for å få filmet mest mulig stabilt og effektivt med kamera har vi latt agnet slepe langs bunnen. Om vi hadde fisket slik vi bruker hadde det ikke blitt særlig bra å se på.

   Hvilken camp bruker dere når dere er her oppe?

   mvh Øyvind

   Slett
  4. Hej Øyvind! Sorry for sent svar. Det der jobbet tager for mye tid :-)
   Vi bruker mest at være ved Dan i Hansnes. Men har også været ved
   Tony i Dåfjord og 2 gange ved Hav og Fjell.
   Det er fantastisk kveite område. Vi drømmer lidt om breidflab, men har lykkedes endnu. Kunne være bra om vi kunne støde sammen.
   Jeg skal nu nok omkring lofoten næste gang. Sønnen min drømmer om storsei.....
   Men jeg kunne skrive inden næste tur til området. Skal det være her eller har du en mail direkte. min er christian@bang.dk
   Snakkes og knæk og bræk.
   Christian Bang

   Slett