søndag 19. juni 2016

Maldivene dag 5 - mer action, men også de som glapp...

Ny dag og nye muligheter. Den nest siste fiskedagen startet med et brak for min egen del. Først hadde jeg og Marcus double strike med en Red snapper og en GT, deretter fikk jeg min så langt største GT på turen.

    Marcus temmer GT.

   
    Wahoo-stickbaiten hadde levert igjen.

    Det var herlig å sitte med en slik fisk i fanget.

    Som alltid catch & release

Vi fisket i spektakulære omgivelser denne dagen også.Det ble mange hundre kast i løpet av en dag. På dette tidspunktet verket det i armene..

Jeg hadde i løpet av reisen foretrukket å fiske med stickbait 3/4-deler av tida, og det hadde jo også gitt bra resultater. Nå bestemte jeg meg imidlertid for å gi popper en ordentlig sjanse og valgte meg ut en liten blå popper som jeg hadde bestilt inn fra Monaco. Navnet var Blue Marlin.

Etter litt testing fant jeg den rette teknikken tilpasset denne popperen og føler jeg lyktes godt med å få gode "pops" og splash i vannet. Og resultatene lot ikke vente på seg. Jeg hadde vel 10 hugg og mistede fisk på popperen i løpet av ettermiddagsøkta. Dessverre ble ingen av dem med opp i båten. En av fiskene var en diger Dogtooth tuna som dukket opp ut av ingenting bare noen få meter fra båten. Jeg fikk nesten sjokk da den tok og fosset av gårde fra båten. Dogtoothene er vanskelige å kroke og også denne løsnet og forsvant. Det gjorde også en solid grouper på om lag 15 kg. Helt på slutten kom det en hai i full fart etter, men nært båten snudde den. Mye action, men lite effektiv kroking m.a.o. Krokene var det ikke noe feil på, de var vasse og fine, men jeg måtte nok forbedre mothuggene samt ha noe mer flaks. Jeg hadde imidlertid fått trua tilbake og neste dag skulle jeg fortsette med denne popperen, ingen tvil om det.

Også denne dagen fikk en flott avslutning med en solid GT til Ingemar:Fisket hadde gradvis tatt seg opp under reisen, så vi var spente på hva den aller siste fiskedagen skulle bringe. Fortsettelse følger...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar