torsdag 10. oktober 2013

Frøya dag 3 - NKML blir NSBL + litt fiske

Lørdag var vi tidlig oppe som vanlig. Vi hadde håpet på "sovmorgon" ettersom Ingemar skulle ha ansvaret for frokosten, men det lot seg ikke gjøre. Men det var helt greit å stå opp til "Henriks hjemmelagede fleskepannekaker"...


I overkant mette og fornøyde hoppet vi i bilen og kjørte til kaia der Frederic sto klar. Vi bestemte oss for å gjøre et forsøk på storlange og kursen ble satt mot noen langeplasser et stykke ut i havet.


Sletringen fyr er Norges høyeste fyr med sine 45 meter. Også denne dagen brøt sjøen godt da vi passerte.

Vel framme i langeområdet kunne vi se et par båter i nærheten. Og ganske riktig, det var våre trønderske venner. De hadde tydeligvis ikke drukket opp verken seksti pils eller alle flaskene med Blue Nun enda, ettersom de var så tidlig på'an denne dagen.

    Foto: Truls C. Olsen

Frederic hadde fått nyss om gårsdagens bademakrell og da vi nærmet oss trøndergjengen ga han full gass på MS Gotland, slo på vannslangen og så sirkulerte vi rundt båten. På tide med en liten dusj, mente han.


    Begge foto: Truls C. Olsen

Gutta hadde forøvrig håvet inn en solid mengde med skjellbrosmer så heretter får de ta tilnavnet NSBL (Nidaros SkjellBrosmelag).

For å gjøre en passelig lang historie kort, langefisket ble dessverre ingen suksess, det ga bare småhai slik som denne:

    Pigghå var riktignok ny art for Ingemar, så han kunne glise.

Selv om tanken om skjellbrosmebonanza virket noe forlokkende, bestemte vi oss for å forlate plassen og heller satse på lysing - og glassvarfiske siste del av dagen.

Det var imidlertid ikke like "lett" som første dag, da hysene var mer aktive denne gangen.

    Grei hyse på 3 pluss.

Lysingene virket mye mer forsiktige i dag, de var ikke helt i bett. Men Ingemar klarte å forbedre sin personlige rekord med en høvelig fisk over 5 kg.


Marcus slo også til med turens sålangt største lysing på pene 8,2 kg.

    Så da ble det specimen også på oss i dag.

Så ble det endelig liv på glassvarfronten. Truls hadde annonsert hyse under hele oppsveivingen, men da en pen glassvar dukket opp kunne han juble på ny.

    1190 gram er slett ingen dårlig førstefisk av arten.

Samtidig hadde også Kim fått glassvar, ny art og dermed ble det fellesposering:


"Glassvarkungen" selv, Ingemar, eller av noen bedre kjent som "Henrik från Norrköping", kunne ikke være noe dårligere, han måtte jo dra opp sin 5 glassvar på turen..


Fisket ble avsluttet med at Truls fikk en bonuslange på 9 kg.


Omtrent samtidig ble vi vitne til at gutta i NSBL dro opp et par langer i større format. Det blir dog en annen historie. Men koslig var det å treffes også før vi dro på land. Sluk <3 NSBL, som de sier.

På kvelden var det min tur å lage gourmetmiddag.

    Forretten var en indisk currysuppe.

Til hovedrett ble det bresert kalkunbiff i skiver med hjemmelaget potetmos, broccoli og en fløtesaus med soltørkede tomater, bacon, løk m.m. som ingredienser. 
Desserten ble enkel og god, fersk frukt med biter av Gruyére. God mat og drikke gjorde underverker også denne kvelden, så det var ingen problem med nattesøvnen før siste dags fiske.

2 kommentarer:

  1. Herre gud som dere spiser!! Kokt fesk og pottit er ikke bra nok lizm? :D

    SvarSlett
  2. Kulin(arisk) opplevelse på Frøya. Siste bildet var litt på kanten på guttetur^^

    Skulle gjerne opplevd den glassvarjazzen til Ingemar!

    SvarSlett