lørdag 26. mai 2012

4. valget ga resultater!

Onsdag tok vi oss en kveldstur på sjøen (Ingemar, Kim og jeg). Det var sol, havblikk og fin temperatur, og vi måtte utnytte denne sjansen da vi visste at det kom til å bli dårlig vær den neste uka.. Kl. 17.00 gikk vi i båten og satte kursen mot Yttersia.


Planen var å prøve etter storsei i et område der det jevnlig tas fisk mellom 15 og 20 kg. Vi leitet litt rundt uten å kjenne antydning til sei, det eneste vi fikk var småtorsk. Men Kim passet på å nyte den lille luka med godvær:


Vi måtte innse at storseien enda ikke har dukket opp, så neste alternativ fikk bli å satse etter flatfisk i "Luresundet":


Det er akkurat rundt strømskiftet og det er ingen drift her. Bra for lomrefiske? Vel, hadde det ikke vært for torsken da... Det er dessverre befengt med småtorsk her som umuliggjør flyndrefiske. Derfor flytter vi oss videre til neste plass, for å prøve etter lusuer i størrelse XL.

På himmelen er det fine skyer (perlemorskyer?):


Heller ikke denne plassen gir resultater, det er alt for mye småtorsk i området som tar agnet. Torsk, torsk og mere torsk. Man kan bli litt lei den av og til...

Vi begynner å tenke på hjemturen, men vil prøve en siste plass etter stor flatfisk. Vi går derfor til "Lurevika", en plass vi ikke har prøvd på ganske lenge. Den har ikke gitt allverden med bra fisk tidligere, men fin sandbunn og ei holla på 23-24 meter er jo unektelig interessant. Vi har drift på max 0,1 knop her, så agnene får ligge i ro på bunnen. Første fisken får Kim, en fin size "tullefisk":


Ulke på 425 gram.


Glad i reker (og det meste annet).


Små ulker er det tydeligvis endel av her.


Vanlig ulke?

Så dukker de første sandflyndrene opp. Og Ingemar får en liten rødspette med flotte farger:


Kim får et tungt napp, og annonserer straks at det er torsk på gang. Det er en livlig fisk i starten, men så går det over til å være bare tungt. Jeg sier til Kim at stor flatfisk gjerne kan oppføre seg som småtorsk, og det viser seg at jeg får rett. Det er en flott rødspette, og jeg håver den greit.


2250 gram / 59 cm. Årsbeste for Kim!

Så det ble en bra dag resultatmessig likevel, takket være 4. valget. Godt å ha endel plasser å velge mellom de dagene fisket ikke slår helt til.

Er redd for at det blir lenge til neste fiskerapport. Værmeldinga for pinsen og kommende uke ser ekstremt dårlig ut, med regn/sludd/snø og vestavindskulinger, mulig storm. Når skal Nord-Norge få et stabilt høytrykk som blir liggende en uke eller to?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar