mandag 28. mai 2012

Mens vi venter på bedre vær..

Her i nord har vi hatt en helt usselt vær den siste tiden. I dag er det igjen snøbyger i lufta, 2 grader og en god nordvestkuling. Så mens vi venter på bedre vær, her kommer en rapport fra en fisketur forleden uke, da det ble stille mellom stormene.

Hysetur til Balsfjorden.
Alle bilder: Martin og Jørgen Høier
(også kjent som 2/3-deler av "Team Kundemottaker Meyer")


Mine brødre Martin og Jørgen tok turen til områdene utenfor gamlehytta i Balsfjorden for å prøve etter storhysa. Her fikk jeg i fjor en fin specimen på 4,65 kg, så de var spente på om hysa hadde trukket opp på grunnere vann enda.

Og de får endel hyser opptil 3,1 kg. Men det er nok litt tidlig fortsatt, mulig p.g.a. det iskalde sjøvannet.Som bifangst får Martin en fin rødspette:


Den veies til 1634 gram før den settes ut igjen. Ny spettepers på Martin.

Så får han på noe adskillig tyngre på det lette utstyret:


Martin kjører med en Lawson Trout Rigger stang og en liten Ambassadeursnelle. Og fisken raser 3 ganger til bunns! De begynner å tro at det kan være snakk om en kveite, i såfall den første vi har fått på denne plassen. Men når fisken siger opp ser de at det er en diger steinbit. Utrolig at en steinbit kan være så hardtfightende, men det er altså tilfelle..!

Men så skjer det ulykksalige. De har ikke håv med seg i båten og må ty til trekleppen. Og fisken vrir seg av kleppen og forsvinner ned i dypet. Anslått vekt: mellom 8 og 10 kg. Surt..


Her er ellers noen naturbilder fra turen:De så også en "enorm havørn", som Jørgen uttalte det. Han har aldri sett en ørn som har vært i nærheten av så stor. Alle ørners mor? Dessverre fikk de ikke tatt noen nærbilder av denne før den satte seg i en tretopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar