onsdag 20. april 2011

Steinbiten har kommet! Fin påsketur på havet.

Innledningen av påsken har ikke vært noe å skryte av her i nord. I helga blåste det opptil storm med kraftig snøfall, så helgeturen måtte avlyses. Mandag var ikke været særlig bedre. Men tirsdag var det endelig vår tur å få litt godvær.

Vi våknet opp til strålende sol og en speilblank sjø, og var ikke seine med å hive oss i bilen på vei mot Kvaløyvågen.Vi var noe usikre på om vi skulle satse på kveite eller steinbit, det ville høve bra med floa som var kl. 15.00. Valget falt på steinbit, ryktene skulle ha det til at det er kommet et vestlig innsig i det siste.. vi hadde i hvertfall fått en rapport om en fangst, som kunne tyde på at steinbiten var kommet.

Noe tidlig ute var vi kanskje? Men med god tro la vi kursen mot en lur plass, gode gamle "Bøkselgaarden". Her la vi oss til på ca. 30 meter og lot oss drive i en skråning ned til 80 meter.Nytt utstyr skulle testes. Nederst Andros ladet med rykende fersk Whiplash Blaze.

Vi begynte fisket, og på andre driftet fikk Kim napp.Og nå var det bekreftet - steinbiten er på plass! Her en liten tass som fikk friheten tilbake.Marcus fisker, for anledningen med ny stang, Shimano Speedmaster 30-50 lbs, virker ypperlig til både pilke- og meitefiske. Her har han akkurat fått kontakt med noe tungt nede på 72 meters dyp.

Opp kom en svært feit steinbit:

94 cm og 7,6 kg, en flott start!

Jeg startet med en mindre:mens Kim får opp denne fisken:4,75 kgFisken var tydelig på hugget.Morsomt å se at steinbiten ved mange tilfeller foretrakk den øverste agnkroken, over bommen og søkket.Lawson GDR 12 (Preywinder) er en annen snelle jeg har anskaffet. Tiltenkt altmuligfiske, brukt en del på Malangsgrunnen i vinter og blir fin å ha til kveitefisket etterhvert. Fantastisk snelle med silkemyk og jevn brems, utrolig fornøyd så langt.

Vinden hadde økt på til frisk bris og med en driftfart på 1,5 knop ble det etterhvert vanskelig å fiske effektivt. Vi gjorde noen flytt mot andre plasser, men her var det stille og lite å få. Det gikk noen timer, og etterhvert roa vinden seg betraktelig. Dermed bestemte vi oss for å gå tilbake til Bøkselgaarden og prøve i Bøkselgaardsdjupta/-veggen.

Med en drift på 0,5-0,6 knop var det nå perfekte forhold for steinbitfiske, og Marcus fikk raskt kontakt med større fisk. Vel oppe i båten var det ikke lett å holde fisken i ro:

7,65 kg, nesten samme vekt som den første fisken, men betraktelig lengre, 102 cm. Med litt større mage kunne denne fort bikka 10 kg. Likevel en herlig fisk:=)Et lite hellebarn fikk han også.C&REn fin fisk på meg.

Kim har nylig vært innom den lokale sjappa og kjøpt seg en Daiwa Kenzaki 6-12 lbs til meitefiske. Han kunne rett og slett ikke motstå fristelsen... Og artig å kjøre fisk på ser det utvilsomt ut som:

Som så ofte før så det ut til å bli største fisk på svensken i dag.
Men så hogg det kraftig til hos meg.


En tung fight var i gang!Det ble dagens største fisk på meg, og et flott punktum for turen. Akkurat meteren lang og 8,2 kg.Fin stemning på vei til land.

Vi fikk til sammen ca. 25 steinbit. 6 av disse tok vi opp til mat, resten ble forsiktig sluppet ut igjen. Ønsker ikke å drive noe rovfiske på plassen.

Et bra resultat til å være midten av april måned. Dette tegner godt for sesongen.

Siste ord og konklusjonen til slutt får bli: steinbiten har kommet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar