onsdag 18. mai 2011

Kveitetur 14. mai - vi prøver nye plasser


På lørdag var Kim, Truls og jeg på havet. I en gammel Rana putret vi utover mot storhavet, som lå tilnærmet speilblankt foran oss. Planen for dagen var å teste nye plasser. Den andre plassen vi testet var en liten, flat og fin grunntopp. Denne jigtrollet vi oss over 3 ganger ettersom det var strømstille i området. På andre turen over toppen smalt det på en fisk hos meg.


Vel oppe ved båten ser vi at kveita gjør seg klar for et dykk.


Kveita raser og Truls har kanskje tenkt å bruke kroken til noe annet..?

Fisken er 9-10 kg og jeg bestemmer meg for catch & release, så den krokes av i overflata. Etterpå har jeg fått litt "kjeft" for det for det er visst mange som vil ha matfisk... Nuvel. :)

Vi fisker videre i det fantastiske vårværet. Ja, været er kanskje for fint? Ihvertfall får vi ingen drift på båten og må fortsette å jigtrolle. Vi flytter oss fra plass til plass, mange av de virker veldig lovende, men det skjer ikke noe mer. Ikke før vi legger oss til i et område ytterst ut mot havgapet. Her finner vi et spennende og flatt grunnplatå på rundt 5-10 meter og en tilhørende renne på 12-15 meter. I nærheten finnes store dyp på over 200 meter. Stedet formelig lukter kveite! Vi starter med å jigtrolle også her. Deretter legger vi oss på et drift gjennom renna. Vi driver opp på grunnplatået og befinner oss på 8 meters dyp da Truls gjør anskrik. Snella hyler og Truls meddeler at ei kveite kom etter og tok jiggen 2 meter under havflata, mens han holdt i fortommen. Han kunne bare se en hvit kjeft som snudde og fór avgårde med jiggen.Ettersom det er svært grunt her raser kveita bortover vannet og vi kjører etter med båten. Fighten er kort og hektisk, kveita gir jernet. Vel oppe i overflata ser vi at det er en flott fisk og Kim setter kroken perfekt. Så begynner en liten brytekamp:

Denne kveita blir matfisk, så vi drar den over rekka. Herlig!

 Måling og veiing viser 123,5 cm og 23 kg. Nok en flott fisk på kort tid for Truls.


Vi gratulerer Truls og går tilbake til fiskinga. Resten av dagen blir rolig og vi har ikke flere kveitekontakter, men været er aldeles strålende og vi koser oss på havet.Takk for turen!!

1 kommentar:

  1. Tøft! Jækla gøy når kveita tar jigen med båten. Liker også at dere releaser fisken i vannet. Vi har også begynt med C/R på fisk under 10.

    SvarSlett