tirsdag 14. juni 2011

Tur med Frank 13.06

Jeg og Kim gjorde en avtale med Frank og sammen med Truls kjørte vi ut til Dåfjorden 2. pinsedag for å prøve oss på kveita. Da vi kom utover blåste det storkuling helt inn i Dåfjorden og vi skjønte at det ikke var de beste forholdene for kveitefiske. Vi ble likevel enige om å forsøke å komme oss ut og finne et sted å fiske i lé. Hard austavindskuling og strøm imot vinden gjorde at det ble ganske store bølger på Helgøysundet, men Frank manøvrerte båten sikkert med stødig hånd.

Da vi etter en god stund kommer oss inn der vi tror det skal være lé, viser det seg at vinden er like sterk også her. Vi gjør noen drifter på forskjellige hotspots uten kontakter og flytter oss videre. Vi legger oss til med god drift i nærheten av noen fine renner der vi har fått fisk før. Her er det også litt mindre sjø. Frank får et lokkenapp og sveiver opp 4-5 meter. Da smeller det hardt i stanga og en kveite raser avgårde i stor fart.


Etter et friskt utras står kveita på bunn og stanger. Det virker som en større fisk, så vi blir noe overrasket da det viser seg å være en 20-kilos kveite. Så ser vi at den er krøkt litt under kjeften, den har antakelig kastet seg over jiggen, og det kan forklare den harde fighten.

Frank setter krok:Kroken sitter ikke dypt og Frank har endel kveite i fryseren, så han bestemmer seg for catch & release ved rekka. Og kveita suser i full fart ned til bunnen igjen:


Vinden roer seg noe, og vi går ut til gode gamle Hjortemannsbåen. Etter noen minutters fiske tenker jeg at jeg skal sveive opp for å sjekke om noe følger etter. Og jammen kommer det ikke en kveite sigende etter den hele seien min. Merker jeg får litt høyere puls og frikobler fort og slipper ut et par meter. Kveita tar agnet og suser avgårde i et fint utras. Gøy. Det viser seg imidlertid at også denne er mye mindre enn antatt. Kveita veier og måler 8 kg / 87 cm og ettersom den blør blir den matfisk.

Vi møter et par dansker på sjøen som er gjester hos Frank, og de kan fortelle at de nettopp har mistet en storkveite i nærheten. Vi prøver flere lureplasser uten kontakter, kveita virker treg i dag. Det stilner etterhvert av med vinden, men klokka er såpass mye at vi må gå på land. Synd, for nå ble det gode forhold. Det drøyer med storkveita for min del, men den kommer nok til slutt :)
Ingen fisk på Kim og Truls denne gangen, men det blir vel flere for deres del også etterhvert. Takk for turen!

Min kveite

Det er en veldig fin og lun havn ved campen i Dåfjorden:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar