mandag 8. august 2011

På tur med Charles i strålende vær

Min venn og klubbmedlem Charles fra England var med og deltok under årets Sommarøyfestivaler. Ettersom han skulle bli igjen noen ekstra dager på Sommarøy/i Tromsø, hadde jeg lovet å forsøke å få til et par dager med småbåtsfiskeri med han etter festivalene. Det ordnet seg med båt fra Lauklines, men vi måtte dessverre avlyse den ene dagen p.g.a. tåke og striregn. Men tirsdags morgen satte jeg og Marcus kursen mot Sommarøya der vi skulle plukke opp Charles i småbåthavna. Vi bestemte oss for å ta en ekstra lang dag på sjøen.. været var også strålende.
Vi ville prøve oss på grunnene utenfor Sommarøy for å se om det var noe stor torsk, sei eller hyse å få. Utpå havet var været fint, litt morravind, men den stilna godt av i løpet av dagen.

Her er Charles i fiskinga.

Marcus fiska også, og med lett utstyr:


En fin torsk.

Marcus er i dytten og like etterpå er han i en ny fisk som tar snøre fra snella.


Kveite på 9,1 kg. Artig på lett utstyr.

Så er det Charles' tur å få på en tung fisk. Den gjør grei motstand og viser seg å være en stortorsk:

Congrats on a nice fish!

Vi prøver litt mer etter storsei, men den er ikke å finne. Bortsett fra Charles som midt i vannet ryker borti en fisk som tar mange meter før den slipper. Muligens en 10+-sei konstaterer vi. Vi fisker videre og får endel torsk, småsei, hyse og brosme og makrell.

Klokka nærmer seg 17 på ettermiddagen og Kim kommer kjørende utover fra byen. Vi plukker han opp inne i havna, og bestemmer oss for å gå innaskjærs for kveldsøkta. Været er fortsatt like fint:


Ikke langt utenfor havna treffer vi på en kjenning, det er jo godeste Geir:) Han har ankret opp og fisker etter flatfisk. Ryktene vil ha det til at det etterhvert ble noen fine av den sorten..

Vi slår av en hyggelig prat før vi går videre.

Charles har ikke fått Atlanterhavskveite enda, så vi går på til en plass som ofte bruker å levere. Vi andre fisker med småkroker etter rødspette og det blir 3 stk.Charles får endelig kveita som han venta på, gratulerer. Ikke stor, men det er arten:


Det er en fantastisk kveld, men klokka er mye så vi må kjøre på land. Vi nyter naturen og omgivelsene på tur tilbake før vi setter av Charles og takker for en flott tur. Sommer, varme, sol og stilla på yttersia, det kan ikke bli så mye bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar