tirsdag 6. september 2011

Pene spetter fra Kjeltringsundet



Nå er det kanskje på tide med en liten smårapport fra Kattfjorden igjen.

Kim, Marcus og jeg var ute en snartur en kveld for å teste etter spette. Vi har satsa lite på arten sålangt i år, men nå begynner det i teorien å bli bra tid for slike:) Spente på hva fisket ville gi la vi derfor kursen mot det spennende Kjeltringsundet og Goflevika. Forholdene var perfekte med omtrent vindstille, sol og fin temperatur!



Båtene på Lauklines ligger klare, vår båt for kvelden ble den ytterste.

Vi har knapt begynt å fiske før Kim får et ordentlig hugg. Det napper godt og vi tipper torsk eller hyse mtp. fiskens oppførsel. Overraskelsen er derfor stor da det viser seg å være en dublé med en sandflyndre og en rødspette. Sandflyndra er ca. 650 gram, mens spetta ser ut som årsbeste..Det er den også og Kim kan vise fram en flott fisk i god kondisjon:



53 cm og 1980 gram.

Fisken er pent kroket så Kim setter den ut igjen. Vi har i år bestemt oss for kun å ta vare på fisk som er stygt kroket.



Så er det min tur til å få fisk:



1330 gram.

Kort tid etter får Marcus et skikkelig napp, og masse tyngde. Dette kjennes bra ut:



Det viser seg å være en fin dublé. En spette på 1,5 har tatt den første kroken. Men på andre kroken er det en større fisk og håven må fram.







Nydelige spetter. Den største er 61 cm og 2450 gram.



ett bilde til.

Min beste for dagen blir denne på 52 cm og 1680 gram:



Vi får alle fiskene innenfor en times tid. Så er det plutselig stopp på bettet. En kort og markant bettperiode med andre ord, slik det ofte virker å være med spettene. Men strømmen har slakket av og forholdene er ikke lenger på topp. Etter kl. 20.00 får vi bare torsk og hyse og noen minikveiter. Men vi er fornøyde likevel:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar