mandag 16. april 2012

Endelig var det Marcus sin tur!

Marcus med en tidligere pers på 25 kg.
Kveitejakt søndag 15. april 2012
Årelang satsning gir endelig resultater for "Grabban"...

Søndag var det på nytt vanvittig fint vær. Det var ikke tvil om at dagen måtte tilbringes på sjøen. Marcus hadde gitt beskjed om at han var sugen på en kveitetur, årets første for hans del. Kanskje visste han innerst inne at i dag var mulighetene for å perse tilstede..

Marcus har fiska kveite med stang i mange år, flere enn de fleste av oss. Han begynte målretta kveitefiske i 2004, og nådde raskt 100 fisk i antall. Han har kommet ut av tellinga etter det, men et anslag på 300 kveiter på stang er nok ikke å ta for hardt i. Likevel har han en pers på "bare" 47 kg. Det er jo en stor og flott fisk bevares, men med tanke på all satsninga han har gjort er det uflaks at han ikke har fått en større. Før i dag da...           

Litt forsinka bar det i vei fra Best-stasjonen etter den obligatoriske morgenhandlinga. Kl. 09.45 var vi i båtene og satte kursen mot kveiteplassene. Ingemar hadde satt ut sin egen båt dagen før, og ombord her denne dagen var han selv og Truls. I Kvernøbåten tok jeg, Kim og Marcus plass. Med andre ord deler av Team Gadus i en båt og hele Team Sluk i den andre.

    Ingemar og Truls i kjøring.

Det var en spesiell hotspot vi hadde særlig lyst til å prøve, nemlig "Wienermannsskolten". Dette er et stort sandområde med dyp fra 15 til 40 meter og større dyp i nær tilknytning. Dette er en typisk tidligplass for kveita, hit kommer de muligens opp og legger seg etter endt gyting på dypet..


Kim fisker. Han får ganske fort en småkveite under minstemål, det samme gjør Truls. 1-1 mellom båtene.


Marcus gjør klar en Royber XL, spesialrigget for dagen med en blekksprut på ene treblekroken.

Etter ca. 2 timers fiske går det på en fisk hos Marcus. Vi forstår raskt at denne er stor.


Fisken raser 100 meter avgårde i første utras og vi må gå etter med båten. Marcus begynner å pumpe, men ganske snart går kveita på nye utras. Vi må kjøre etter mange ganger, men til slutt får han fisken rett under båten og kan begynne med tung pumping. Det er enormt tungt. Marcus fisker med Shimano Speedmaster 20 lbs og en liten Avet SX og utstyret er under enormt press:


Etter 20 minutter med tung jobbing og mange utras er fisken ved båten og vi ser at dette er en gigant. Siden det er en soleklar pers vil Marcus ta vare på fisken, og Kim gjør seg klar med kroken. Videre har vi ytterligere 2 kroker klar. Stemninga er mildt sagt nervøs ombord..

Følgende bildeserie er tatt av Truls C. Olsen (takk for bildene Truls). Tror ord er overflødige her:Helt vanvittig opplevelse å være med på. Sjelden har jeg sett Marcus juble så mye for en fangst. Så var det tid for et par poseringsbilder:


En splitter ny Royber XL Glow Pink var det kveita ville ha. Lånt fra meg til og med.. (litt min kveite da? :P)

Marcus med kveitepers og et treffende hodeplagg.


Vel i land kan vi konstatere 205 cm og 126 kg. Gratulerer med fantastisk fangst Marcus!

Noen flere bilder fra denne drømmedagen:

Etterhvert flyttet vi oss ut på Yttersia.

Vi fikk ingen kveiter lenger ut, men mistet et par. Her har noe tatt et jafs av silda mi..

Marcus med en grei steinbit.

Storhavet rett ut. Sjelden det er så lite vind og sjø her ute!


På tur hjem etter en flott dag. Det ble ingen store kveiter på oss andre, men hva gjør vel det. Det vil alltids komme nye muligheter.

5 kommentarer:

 1. Utrolig fisk, og fortjent! Grattis til Marcus og bra rapportering Øyvind!

  SvarSlett
 2. Flott skrevet som vanlig Øyvind, og så sinnsykt fortjent at Marcus endelig fikk ei skikkelig ei :)

  SvarSlett
 3. Nice rapport! og flotte bilder :D Heile gjengen over 100+ klinge jo fint^^

  SvarSlett
 4. Takker for det.
  Er jo egentlig helt utrolig at hele teamet har fått fisk over 100. Mye flaks:)

  SvarSlett
 5. Otroligt grabban! grattis, veldig velfortjent!

  SvarSlett