søndag 6. mai 2012

Lørdagens fiske

Jeg og Kim var ute en snartur i går for å prøve etter steinbit.
Ingemar og Truls var også ute en sving.
Det var dårlige fiskeforhold for steinbiten med mye vind og strøm. Vanskelig å få til noe effektivt fiske. Men vi fikk noen stykker med topper på 7,0 og 5,5 kg.  


Gråsteinbit 7 kg. Fisken var 87 cm lang og enormt feit. En storebror på 110 cm og like god kondisjon hadde ikke gjort noe..


5,5 kg. 

Vi testa også litt etter spette og sandflyndre. Ingen antydning til spette, men Kim fikk noen fine sandflyndrer, med topp på 700 gram:


Dublé


700 gram

Ingemar hadde vel mest moro av oss i dag med en kveite på over 11 kg på flyndretakkelet. Den raste 3 ganger til bunns på det lette utstyret. 

Jeg fikk også et par småkveiter som bifangst, ca. 9 og 5 kg. Begge avkroket i vannet.


I dag snør det igjen her i Tromsø, og blåser kuling. Vi hadde egentlig planer om fiske, men måtte bare melde pass. Når kommer våren?

3 kommentarer:

 1. Fine bilder og fisk. Våren? Den kommer omkring eller straks efter 17. mai :-).

  SvarSlett
 2. Du har en flott blogg, jeg følger med hele tiden. Hvilket oppsett bruker du for å fiske etter steinbit og flyndre. Og hvilke plasser finner du de på. Er det på grunntopper?

  SvarSlett
 3. Tusen takk for det :)
  Brukte et ganske enkelt oppsett i går i hvertfall. brukte bare en pilk som søkke, og et slep på 40-50 cm, festet i øverste ring på pilken. Man kan evt. bruke en bom for å få slepet litt bort fra hovedfortommen. Slepet er pyntet med selvlysende slange, en blekksprut og Owner enkeltkrok i størrelse 7/0 - 8/0. Agnet med strimler av sild, men man kan bruke det meste. Akkar, seifilet, makrell, blåskjell osv. Kjører med minimum 0.90 mono på slepet, gjerne 1.00 mm eller 1.15. Er fullt mulig å få en storkveite på samme slepet, så da er det greit om det tåler litt.

  Til rødspette og sandflyndre bruker jeg et enkelt tokroks glidetakkel, pyntet med litt selvlysende slange og 3-5 perler ut mot krokene. Som regel langskaftede kroker i størrelsen 1 til 1/0. Av og til litt mindre eller litt større kroker. Fortommen er vel ca. 0.60 mm, ganske kraftig mtp. at man gjerne får steinbit og kveiter som bifangst.

  For steinbit er det ikke dumt å fiske på plasser med litt strøm. Gjerne skjell og korallbunn. Nå på tidligvåren virker det å være best på ca. 40-60 meter. Litt seinere får vi dem helt opp til 15-20 meter.

  For flatfisk som sandflyndre og rødspette er det grunne, flate sandpartier eller lett skrånende bakker, gjerne i nærheten av strøm. Alt fra 10 til 50 meter. Ikke dumt om det også er litt blanding av sand og skjell på bunnen.

  SvarSlett