onsdag 4. juli 2012

Røst dag 1

Så var vi ankommet Røst. Ferga klarte å kjøre ifra oss i Moskenes, på tross av at vi hadde forhåndsbestilt og forhåndsbetalt. Og sto først i køa... tydelig at Torghatten Nord heller velger å sende ombord biler som kommer i siste liten enn oss som er tidlig ute... Vel vel, etter diverse "skjenneprekener" og telefoner klarte vi å få ferga til å snu igjen og plukke oss opp. Må vel satse på å møte opp 3 timer før neste gang, selv om vi har forhåndsbetalt..

Nåvel. Det var hyggelig å komme tilbake til campen og treffe Trond igjen. Planen var å hvile et par timer for så å gå ut på en kvelds - og nattetur. Det skulle imidlertid vise seg å blåse opp til skikkelig nordvestkuling, stikk i strid med meldinga fra yr.no.. Dermed måtte vi bare snu på vei ut nord-leia. Jeg og Marcus dro i stedet sørover for å meite etter flatfisk. Kim ble igjen på land ettersom han ikke følte seg helt bra.

Vi fant oss en plass med lé for kulingen, der vi mente det burde være muligheter for rødspette, lomre, piggvar osv.. Og flatfisken var på plass.  Kveite får man nesten alltid som bifangst under pillemeite

 Vakker rødspette!

 Så fikk jeg en fisk av bra tyngde..

 En rødspette på fine 2010 gram. Lengden var 62 cm, så noe mager var den.


Vi fikk totalt 6 rødspetter, noen sandflyndrer, en småkveite og noen torsker. Bra uttelling på et par timers fiske. Neste dag håpet vi på å komme oss ut på storhavet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar