søndag 15. juni 2014

Langesatsning med Kim og Marcus

I begynnelsen av mai var det tid for å utforske dypet igjen. Vi la planer om en satsning etter lange da det i teorien skulle være rette tida for arten. I fjor var vi på tur med Vidar i slutten av mai og oppdaget en ny plass som ga lange på 12,5 kg til Marcus, samt noen mindre. Vi visste imidlertid at det er tatt langt større langer i området, bl.a. på over 50 kg av yrkesfiskere. Spente var vi også på å teste den nyoppdagede plassen under bedre forhold enn vi hadde den lille timen vi var der i fjor.

Det var praktfulle forhold på vei utover mot Yttersia.


    Kim hadde likevel hyret seg godt inn med lue og varmedress.

Vel ute på plassen la vi oss til på litt over 200 meters dyp. Vi fant den gamle mea i fjellene langt der inne, så det meste skulle stemme - vi var på riktig plass. Det hadde skyet over så nå var det ikke lenger like varmt, men det var fortsatt stille og fint her ute. Forrige gang vi besøkte plassen var ikke brosma et problem - men det var den denne gangen. Vi fikk nok godt over 100 brosmer i løpet av dagen - og når de ikke er større enn 1 - 5 kg er de plagsomme agntyver.

Men Kim fikk på en fisk som definitivt ikke var noe brosme og ga en god kamp. Kunne det være rette sorten? Ja, det var det og endelig kunne en større lange dras ombord.


    Langa veide 17 kg og er ny pers for Kim.


Vi fikk ellers noen mindre langer i løpet av dagen, men drifta var sakte og brosmene fortsatt et problem. De siste timene bestemte vi oss for å dra enda lenger ut i havet for å prøve plasser man normalt aldri når i småbåt. Disse ga imidlertid ingen resultater. Vi skulle nok heller testa videre på langeplassen, da vi hadde noen flere "features" igjen å fiske av der. Det får imidlertid bli ved en senere anledning.

Takk for turen og grattis til Kim med ny pers.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar