lørdag 18. juni 2016

Maldivene dag 4 - nye arter og turens største fisk

Det går ca. 1 måned mellom hvert blogginnlegg, skal prøve å gjøre det litt mer regelmessig framover.. Her er iallefall fortsettelsen på det tropiske fisket vårt.

   Morgenøkta ga lite action, men jeg fikk en liten GT.


Ettersom fisket var tregt prøvde vi litt jigging på en av de ytre spotene. Det var ganske dødt og varmen var nesten drepende, men det ble da nye arter for noen av oss.

    Krokodillehorngjel har jeg fra før fra Costa Rica, men det er kule fisk.


    Liten dorado

    Ingemar fikk Skipjack Tuna

    Og en liten Yellowfin tuna

    Fint vær, men uten vind ble det også i varmeste laget.

På ettermiddagen gikk vi tilbake til de fisket som vi kunne best, nemlig popper - og stickbaitfisket. Og nå var det action så det holdt.

Etter en del kast kom det opp en stor grouper og tok stickbaiten til Marcus. Fisken ga sterk motstand og ville ikke opp med det første. Dessverre endte fighten med at grouperen gikk inn i en steinhule og braiden sleit av. Fisken ble anslått til 20-25 kg.

Det ble mer dramatikk da Marcus fikk på nok en stor fisk, en kjempe-GT, som også satte kursen rett ned i revet til tross for hard brems. Denne ble anslått til 45-50 kg, skuffelsen over nok en tapt fisk var stor. Men han skulle ta revansj like etter med turens største GT:


Ingemar fikk også fisk og denne kjempet hardt med lange utras.


Det skulle vise seg å være en Whitetip Reef Shark.


Som man kan se var det en Willaimson-stickbait som skulle til for å lokke haien til overflata. Det er forbudt å fiske hai på Maldivene, så fisken ble selvsagt avkroket i overflata.

Marcus avsluttet dagen med en flott Red snapper.


    Happy guys!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar