mandag 8. november 2010

Megaspetta til Marcus

Det har vært noen fine turer i år. I midten av september var vi på jakt etter en av de mest ettertraktede flatfiskene - rødspetta. En liten kveldstur på et par timer ble noe helt annet enn forventet...

Flatfiskjakt, 09.09.2010

Det var strålende høstvær i Tromsø denne onsdagen. Marcus hadde vært ute hele dagen med russisk riks-TV og blant annet guidet opp en torsk på 21 kg. Men vi bestemte oss likevel for å ta en liten kveldstur, så etter jobb og skole hoppa Kim og jeg i bilen og la kursen mot Lauklines.

Ca. kl. 18.00 var vi i fiskinga. Vi hadde ikke mange timer på oss før sola gikk ned, men håpet om å få den store var der fortsatt. På tur ut dro vi forbi et stort makrellflak og Kim gjorde et nedslipp.Her med ny pers på 850 gram.

Vi satte kursen videre mot "Kjeltringsundet" og startet i "Goflevika". Forholdene var gode, med ikke alt for høy driftfart. Det drøyde ikke mange minuttene før første spetta var ved båten.Absolutt en okey start.

Det viste seg at rødspettene virkelig var på hugget og på kort tid fikk vi flere eksemplarer.Litt under kiloen, det var en del mindre fisk denne dagen enn tidligere.

Så var det Kims tur med dagens sålangt største:En fin fisk på litt over 1300 gram.

Plutselig sto vi alle 3 med bøyde stenger. Trippelhugg!ca. 1 kg stk.

Da det stort sett var mindre fisk bestemte vi oss for å prøve litt grunnere. Inne på "Kjeltringnesskolten", en hylle på ca. 15 meter, kjente Marcus litt smånapping. Han frikoblet og ga et par tre meter snøre. Så løftet han stanga og kjente en bra tyngde. Etter en liten oppsveiving kunne Marcus skimte en enorm rødspette i dypet. Han sa: "dette er en fisk på 5-6 kg". Akkurat da stakk spetta rett til bunns i et frisk utras på ca. 10 meter. Kim utbrøt: "det der er ingen spette, det er en kveite". Og jeg hadde heller ikke sett fisken og mente det var et typisk kveiteutras. "Nei", sa Marcus, "det är en jättespätta". Og vi innså plutselig at vi oppi alt stresset på land hadde glemt igjen håven.....

Vi måtte ta i bruk en nødløsning, den store fiskekassen vi hadde med.Nordnorsk håv

Kim gjorde det han fikk beskjed om og fisken var i båten. Yessss.. Vi var alle ganske skjelven etter denne opplevelsen...Ingen tvil om at dette var ny pers, men hvor stor var fisken tro?Kim hadde like før satt ny pers med fisken til høyre, 1650 gram (grattis). Men sammenlignet med Marcus' spette ble den nesten litenRødspetta måltes til 70 cm og vekta stoppet på 3960 gram. Dessverre var fisken veldig mager og kunne med letthet ha veid et kilo tyngre.

Men en fantastisk spette var det og det er bare å gratulere Marcus med ny pers og drømmefisk!

I skinnet fra nordlyset kunne vi summere opp et par fine timer med totalt 15 spetter samt 2 minikveiter. Flott tur på yttersia

2 kommentarer:

  1. Fin spette, du får lære meg noen triks etter rødspetta til sommeren og vise meg noen hotspotter? GeirP

    SvarSlett
  2. Det høres ut som en avtale :)

    SvarSlett