onsdag 10. november 2010

Sommerdagen - "badevær" og bitevillige gapeflyndrer

I år har det ikke vært bare bare å vite hvilken årstid vi til enhver tid befinner oss i. Bare spør Marcus. Han snakker stadig om at snart må vel våren komme.. vi ble vel tilslutt enige om at våren dukka opp i overgangen august/september. Men hva med sommeren?


En dag i oktober befant jeg meg på besøk hos Marcus på Lauklines. Vi hadde vært på sjøen et par dager, men denne dagen hadde vi ikke så store forhåpninger til å komme oss ut. Værmeldinga proklamerte nemlig stiv kuling fra sør og hustrige forhold.
Men da vi sto opp lå fjorden speilblank og sola skinte fra skyfri himmel. Dermed stakk vi på sjøen. Det viste seg at lenger ut mot havet var vinden sterk, så vi gikk oss tilbake til nærområdet Lauklines.

I vinter fikk vi en god del gapeflyndre inne i fjorden. Vi hadde derfor lyst å teste om gaperten befant seg i dette området også på denne årstida. Vi la oss til på 50-80 meters dyp og gjorde mange drifter.Etterhvert ble det skikkelig varmt - så varmt at man til slutt ble stående i t-skjorta. Sommeren var her, endelig! Marcus snakket om badväder, men jeg vet ikke om en sjøtemperatur på 8,6 grader kan betegnes som det... uansett herlig med 17 varmegrader i skyggen, i oktober!


Det skulle etter hvert bli et lite gapertbonanza også.. metoden som gjaldt var et tirreslep bestående av en lokkepilk, noe selvlysende Lopezslange samt små flagrende blekkspruter ut mot krokene.

Mot kvelden ble det pers på meg med en fisk på 38,5 cm og 510 gram. :)

Mon tro hvordan gapeflyndre er på spisebordet? Vi vurderte å prøve, men  valgte å slippe alle tilbake.
Og de svømte i stor fart ned igjen.

Neste år får vi håpe at sommeren kommer litt tidligere enn oktober...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar