søndag 23. oktober 2011

Klubbtur 22.10 - finvær og kveiter

I dag var det klubbtur i Tromsø Havfiskeklubb. Vi var 12 stykker fordelt på 3 båter, + Simon i sin egen båt. Været var flott i Kvaløyvågen, med sol og vindstille på morran. Lenger ut var det noe "skoddevind", som vedvarte under deler av dagen. De tre båtene skulle gå til forskjellige plasser, for å ha best mulig sjanse til å slå nåværende klubbrekord på 38,8 kg (klubbrekorder må tas på offisielle klubbturer eller festivaler). Vi skilte derfor lag på tur utover, én båt gikk nordøstover, mens de andre gikk nordover på Yttersia.

Her legges dagens taktikk inne i Kvalsundet:


Det er fin morgenstemning på tur ut, men noe mer vind enn meldt:


Vi legger oss til og begynner fisket ca. en halvtime før full flo (dessverre er det uhøvelig med floa denne gangen). Det går ikke lenge før første kveita er på, hos Kurt:



Det er ingen stor fisk, men en flott matkveite på 15 kg (Kurt er stor, så fisken ser ikke så diger ut).

Jeg snakker med Kim og han forteller om hyppige kontakter og han har fått en liten småkveite. Morten, Jørgen og Martin har også hatt kontakt med fisk. Etter noen lovende, men resultatløse drift kjører vi videre. Vi passerer Morten, Kim & co. der de ligger på en fin plass. Jeg hadde egentlig tenkt å teste denne, men vi velger å gå videre siden de allerede ligger på plassen.

Vinden slakker av der vi ligger og det blir nesten varmt i sola, ikke verst når vi nærmer oss november.

    Joakim fisker

Jeg har på nytt kontakt med Kim og han kan fortelle at han nettopp har hatt en heftig fight med en kveite på plassen vi kjørte forbi. Fisken var sprek og hadde flere fine utras. Vi kjører bort til dem og Kim viser fram fisken:


Foto: Jørgen
Kveita veier 30,7 kg. Pen stabbkveite! Kim må vel sies å ha litt tur i år...

Vi har kontakt med den tredje og den fjerde båten underveis. På Marcus' båt har de fått en kveite på 8-9 kg, men ellers har det vært dødt. Men noe action hadde de da en kveite på ca. 10 kg fulgte med helt opp til overflata, der den lå og "vaka" i et halv minutt. Småjigging og frikobling for å lure den til å ta hjalp ikke og kveita stakk til bunns igjen.
Simon kan fortelle at han har mistet to kveiter på ca. 20 kg, den ene røk krokfestet like før han skulle sette høtten i den.

Resten av dagen er det svært seigt og lite action. Noen få mulige kontakter er alt. Kveita virker ikke å være i støtet. Men været er fortsatt bra, med fin stemning på himmelen.


Kl. 18 er alle båtene på land. Det ble ingen klubbrekord denne gangen heller. Neste gang da...

Takk for en fin og sosial tur til alle som var med.

4 kommentarer: