onsdag 5. oktober 2011

Rødspettebonanza - med 3+-fisk


Kim og jeg var på Lauklines hos Marcus en helg i midten av september. Ettersom plan A ikke lot seg gjennomføre gikk vi over til plan B. Rødspettefiske i Kjeltringsundet! Været var aldeles strålende og vi gledet oss til en heldag på sjøen. Og hvilken dag det skulle bli...

Sola skinte fra en mer og mer skyfri himmel, men da vi nærmet oss kunne se at spetteplassen og omgivelsene lå innhyllet i tåke. Det var en spesiell stemning med tåke, havblikk og en sol som såvidt klarte å bryte litt igjennom. I en periode kom det en stor flokk niser rundt båten.

Fisket startet rolig og forsiktig, men tok seg mer og mer opp i løpet av dagen. Vi fant fisken på en ny plass i området, "Tåkeheimen". Her hadde vi fisk eller kontakt med fisk på omtrent hvert drift. Oppsummerer videre med noen bilder og litt tekst:Min første spette for dagen var en fin en, 1840 gram og 54 cm.Spettene kommer i mange farger og fasonger, det gjør også svenskene..Kos og klem:)Albinospette.

Kim drar på noe tungt og får opp dagens foreløpig største:56 cm / 2250 gram.

20 minutter senere kan han smile på nytt... en stor spette ligger i håven.Fint krokfeste.. Visse har flaks!Spetta er pene 61 cm og 2580 gram. Ny pers på Kim, gratulerer!

Vi er helt tydelig inne i en intens bettperiode og jeg får en bra fisk:1750 gram.Marcus gir denne vakre spetta friheten. Velkommen tilbake om noen år.

Så er det endelig min tur til å få en større spette:59 cm / 2550 gram. Årsbeste for meg.

Marcus hadde vært noe "misfornøyd" hele dagen ( ) . Han hadde fått ca. 15 spetter, men alle var småfisk rundt kiloen. Men plutselig skinte han opp i et bredt glis, før han sa: "Äntligen en okey fisk, man kan ju inte bli utfiskad av norrbaggarna ;-)". Vel vel sier nå jeg..

FLEX.

Da fisken var i båten kunne vi konstatere at den var ganske stor:
65 cm og 3260 gram!


Herlig med en specimenfisk.


Marcus setter fisken tilbake. Det ble ganske så mange spetter denne dagen, må ha vært rundt 40 i tallet. Vi tok 3 til mat, resten svømmer der nede fortsatt for å feite seg enda mer opp.

En flott tur i Kattfjorden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar