søndag 4. desember 2011

Ny novembertur

Forrige helg kom vi oss utpå en liten tur til. Det hadde vært storm dagene i forkant og endel sjø var det på tur utover mot dagens destinasjon. Men litt stamping tåler vi..


Mye fint lys på denne tida.. bare synd at lyset ikke varer lengre.

Vel framme var det egentlig ganske fint vær med lett til laber bris, riktignok fra nordøst, noe som sjelden er særlig bra for fisket. I tillegg var det "havsbåra" på et par meter. Vi hadde selskap av Simon og hans kompis og mens jeg og Ingemar trollet etter kveita fisket de to etter torsk.Det var også denne dagen mye åte i området, jevnlig kunne vi se sildestimene på loddet, men de var ikke like kompakte som sist. Etter en stunds fiske kjører vi bort til Simon og kan se at han drar på en fisk:
Stortorsk på ca. 12-13 kg og ny pers for Simon. De fikk også sei og hyser opp til 4 kg denne dagen.  

Og hva med kveita da? Jo, den glimra igjen med sitt fravær.. Jeg og Ingemar valgte å bruke de siste par timene på en annen plass, der det viste seg å være ingen åte i havet. Kanskje vi skulle blitt igjen? Simon og kompisen hadde nemlig dratt på to store fisker på kort tid, som tok midt i sjøen og raste ut. Typisk nok fisket de med blekkspruthekler og 0.60 fortom og begge fiskene sleit av bruket. Lærdommen av dette bør vel være at man alltid bør dimensjonere utstyret forholdsvis kraftig selv om man bare fisker etter torsk. Her oppe er kveita aldri langt unna...

Ellers friskt og godt å være utpå. Synd det er så lenge til neste sesong drar i gang, men man får vel perfeksjonere utstyr og studere kart i mellomtida.. og snart dukker det vel opp noe nytt og spennende i posten. :)

2 kommentarer:

  1. Sprekt å dra på tur på denne tia.Vet om en kar som fisket Måsnes på nyttårsaften..Syns sjøl det ikke blir helt lyst lengre. Mailet foresten med Kevin Knox, han hadde noen deler i backorder men hadde fått alt nå og startet bygging forrige uke, håper stenger kommer før jul.

    SvarSlett
  2. Det høres bra ut. Gleder meg til stanga ankommer.

    SvarSlett