søndag 11. august 2013

Flatfiskkveld med Geir

I begynnelsen av juli møtte vi en god fiskevenn, Geir Sundet, i byen. Han var på sin årlige ferie nordpå. I år var han som vanlig uheldig med været og fikk 2 uker med kuling og regn her oppe. Han hadde ikke tilgang på båt i år, så over en middag avtalte vi at vi skulle ringes om det ble sjans for en fisketur sammen.

Og dagen før han skulle reise hjem kom endelig godværet. Jeg dro på havet med familien på dagtid, men avtalte med Geir at han skulle komme til Lauklines på kvelden når vi kom til land. Det skulle også Kim gjøre, så vi kunne ta oss en kveldstur. Vi har aldri fisket sammen med Geir før, det er noe vi har prøvd å få til lenge, så det var hyggelig at det klaffet nå.

Det ble en trivelig kveld med mye prat om fiske og alt mulig annet. Vi forsøkte oss først på gapeflyndra i Mudderbakken. Og den var på hugget denne kvelden. På 1,5 time fikk vi ca. 30 gaperter, Geir var forundret over tettheten av disse. Den største ble ny PB på meg, 600 gram.


   Kims største var ca. 500 gram. Spooky som vanlig..


    Geirs største for kvelden var 550 gram.

Vi hadde egentlig planer om å gå ut på dypet for å teste etter uer og stor hvitting. Det hadde blitt tatt mye stor hvitting i det siste med topp på 2,3 kg. Vi fant imidlertid ut at tida var for knapp og vi skulle heller fiske etter stor rødspette i stedet. Etter en drøy halvtimes kjøring var vi framme på første spetteplassen. Denne plassen har levert mange flotte fisker tidligere, men nå var det dårlig bett. På 4 drifter fikk vi et par små spetter. Vi kjørte videre til "Luresundet". Her tok spettene villig. Geir fikk et par greie fisk over kiloen, jeg fikk en på 1,3 kg, mens Kim hadde dagens to største.

   1700 gram.

    Større fisk kjøres..

Flotte 2350 gram. Vi ga oss i 2-tida på natta, men hadde vi hatt bedre tid hadde vi kanskje fått flere og større.

    Alternativ posering om man vil at fisken skal se stor ut...Kanskje mest aktuelt for tyskere.

Takk til Geir for en hyggelig kveld med fiske og skitprat. Håper vi kan få til flere turer sammen senere.

2 kommentarer: