lørdag 3. august 2013

Koselig familietur på Kattfjorden

Da er det på tide å oppdatere bloggen igjen etter en lengre pause. Det har blitt endel fiske i det siste, men jeg har ikke hatt så mye tid til å skrive om det.


I begynnelsen av juli var jeg på fisketur med mitt søskenbarn og hennes mann, og deres datter på 5 år, samt flere nære slektninger. De hadde kommet på besøk fra Oslo og dette ble jentas første tur på havet i båt. Og det ble en herlig dag. Etter et par uker med regn dukket sola opp og vinden minket. Vi fisket bare inne i Kattfjorden, men det var nok til å begeistre både store og små. Fjorden koker nemlig av fisk, særlig er det enorme makrellstimer her. Første nedslipp ga 3 makreller og når de er på rundt kiloen er det morsomme fightere.

Vi fikk så mye makrell vi bare ville ha. Ellers ble det sei, torsk, hyse og brosme.    Flott vær, den eneste godværsdagen i løpet av 2 uker i begynnelsen av juli..

Jeg spurte om vi skulle prøve etter flyndre og det ville de gjerne, så vi gikk til en sikker plass. Her fikk vi raskt 6-7 sandflyndrer og jenta på 5 år fikk sine første også av den arten:). Stor stas. Hun fikk også lov til å hjelpe meg å styre båten og det var minst like morsomt.

Så ville vi prøve etter steinbit. Jenta er nemlig veldig fascinert av steinbit og den er også hennes favoritt på middagsbordet. Vi prøvde først en plass som har levert fisk før, men der var det ingenting å få. På plass nr. 2 fikk vi endelig en steinbit i den andre båten. Vi kjørte bort for å kikke og her ble det masse poseringsbilder og moro. Fisken var ca. 4 kg og den ble selvsagt middag til neste dag:). Sandflyndrene ble også filetert og ble delikate og sprøstekte på grillen dagen etter.

    Moro når steinbiten hugger tak i gapeflyndra:)


Det ble nydelig kveldsstemning og like før vi skulle kjøre på land dukket det opp en flokk niser som begynte å sirkulere og leke rundt båten. Det gjorde opplevelsen komplett. 


Det var en kjempehyggelig tur som jeg håper vi kan gjenta neste gang familien kommer på besøk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar