onsdag 18. september 2013

Siste dagene på Sørøya - god mat og litt fiske

Fredag blåste det nordvestkuling og dermed ble det hviledag og inget fiske. Vi prioriterte heller å lage 2 gourmetmiddager. Vi hadde ansvar for hver vår 3-retters i løpet av oppholdet og det kan vel ikke kalles noe annet enn en suksess. Her er noen bilder:


Min forrett besto av stekt røykelaks med spekeskinke, honningmelon, rømme og piccolotomater. Terningkast 6 fra Marcus.


Hovedretten jeg lagde var en kyllinggryte med pasta, gulrøtter og piccolotomater. Saftig og god. Terningkast 5 fra de andre.


Desserten var kladdete brownies med blåbær. Terningkast 6 fra Marcus og Kim var også fornøyd.

Til natta var det Marcus sin tur. Forretten var lekker, og ga et stort pluss for originalitet:


Den såkalte "Tiøringen" besto av selvgravet uer, salat, rømme og dandert paprikafisk. Utsøkt og terningkast 6!


Til hovedrett laget han en Pasta Carbonara med god saus. Her også med baconfisk. Smakfullt.


Til dessert hadde han en slags pudding med bringebær, honningmelon og selvlaget colagelé-fisk. Pluss for originalitet også her.

Lørdag formiddag var det fortsatt vind og det ble Kims tur å lage 3-retters. Han disket opp med forrett og hovedrett servert samtidig.


Til forrett en meget god taco-nachos-grateng, med taco til hovedrett. Til dessert hadde han lapper som ikke ble heeelt vellykket...

Lørdags ettermiddag hadde vinden roet seg noe og vi planla et siste forsøk på storuer og flekksteinbit. Dessverre var det fortsatt endel vind og enormt med sjø utenfor holmene, så vi snudde her. I stedet la vi noen timer etter flatfisken med to fine rødspetter til meg som resultat.


2,2 kg rødspette


2,3 kg, noe som også var camprekord på Fiskarboden. Det ble avslutningen på Sørøyaturen 2013. Hit kommer vi alltid tilbake - så får vi håpe på mer flaks med været neste gang.

2 kommentarer:

  1. Bra saker, Øyvind. Sørøya har vært en drøm for meg siden jeg var en bøtteknott, og stedet innfridde så til de grader. Synd at dere ikke traff med været, men grymt fisket når mulighetene bød seg.

    SvarSlett
  2. Takk for det Endre. Ingen fullklaff med været, nei, men det kunne jo vært verre. Kunne blitt innblåst en hel uke. Skal tilbake til Fiskarboden i mars, da har vi satt av en uke til skreifiske :)

    SvarSlett