søndag 2. august 2015

Storseibonanza i Malangen

Her kommer endelig en oppdatering etter lang tids bloggtørke. I begynnelsen av juli bestemte Kim og jeg oss for å ta en tur til Malangen for å jakte på storseien. Det har ikke blitt noe ordentlig seifiske siden Røst i 2012, så det var på tide nå. Vi hadde fått tips om gode fangster av en fiskevenn (Stian), og derfor kjørte vi ned til Malangen for å leie båt en kveld. Det hadde blåst surt fra nordøst i lange tider, men Malangen ligger godt i lé for slike vinder og da vi tøffet ut på fjorden så det slik ut.

    En riktig fin kveld for fiske.

De første timene dorget vi med wobbler uten resultat, men rundt midnatt ringte Stian og fortalte at de hadde funnet seien. Vi ga full gass mot der de var, og ganske riktig, her var det fisk nok. Det krydde av måser som hylte om kapp, jeg tror sjelden eller aldri at jeg har sett et slikt måsehav. Det må ha vært titusentalls av dem.


Vi skiftet over til jigg og begynte å dorge. Ganske snart var det hugg og storsei ble fightet. Seiene var helt inne på grunna og jaget tobis, så vi brukte 150 grams SG Sandeel-jigger. Det var ingen tvil om at disse leverte klart best og var det seien ville ha. Vi fant raskt ut at enda bedre enn dorging var å oppsøke måsekavet og kaste på seiene. Jiggene ble sveivet inn lynraskt helt oppe i overflata og seiene hogg steinhardt med påfølgende lange utras. Et veldig morsomt fiske på lett utstyr!Etterhvert tok fisket mildt sagt av og storseiene begynte å velte seg i overflata rundt båten. Rimelig kult å kaste på vakende storsei.

    Kim med en av mange 10+-sei.

    Gøy!

    10 + -sei, full av tobis.

Mine to største var 11,45 og 11,4 kg.Men Kim fikk de største denne natta:

    12 kg

    12,6 kg

Flere oppdateringer følger snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar