torsdag 3. mars 2016

Romjulsfiske

Jula er en tid for avslapning, familie og god mat. Men man kan få nok av jula også og en tur ut i frisk luft gjør godt for kroppen. I løpet av romjula ble det 2 korte turer på havet, den 28. desember og på min bursdag 29. desember. P.g.a. mørketida var turene korte (3-4 timer fiske), men resultatet var likevel godt.

Den 28. desember var Kim og jeg ute i Kattfjorden for å fiske sild og leite etter storsei og mattorsk. Sildefiske gikk som bare det, hele fjorden var stappfull av sild. Man kunne stoppe på måfå på en hvilken som helst plass og ha et lag på 30-50 meter med sild under båten.

    Ja, det var nok av den sorten og agn ble sikret til framtidige turer.

Da vi var fornøyd med sildefisket kjørte vi lenger ut i fjorden for å leite etter annen fisk.
Jeg lyktes bra på første nedslipp med en fin sei på 10 kg.


Dessverre økte vinden på til kuling og vi orket ikke ligge der ute og rulle. Etter litt mer sildefiske stakk vi derfor på land etter en vellykket tur.

Dagen etter, på min bursdag, ble det tur med Ørjan og Tor i Ørjans båt. Det må jo være den perfekte bursdagen for en som meg, å få fiske..

Vi hadde et litt ambisiøst mål, å fiske kveite i nærområdet. Det var seint på sesongen, men tanken var at det måtte befinne seg fisk her helt fram mot nyttår og spesielt nå som det også sto masse sild i området burde sjansen være tilstede.

Det var en aldeles nydelig dag med fantastiske farger på himmelen.Kveite lyktes vi også å få, og da kan man ikke være annet enn fornøyd.

    Tor fikk denne fisken på 18,5 kg på en jigg av typen Crazy Daisy.

Jeg har som mål å bli flinkere til å oppdatere bloggen i år og henger litt etter på oppdateringa. Så nye rapporter kommer snart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar