tirsdag 11. april 2017

Jakten på 30+ skrei

Gjesteinnlegg av Kim-Eirik Johansen

Hvert år siger skreien inn på Malangsgrunnen for å gyte i månedene februar, mars og april.  Da kan man ha et eventyrlig fiske og mengdene fisk er nesten for store til å fatte. Vi må ut på Malangsgrunnen hvert år for å jakte etter storskreien og muligheten for storfisk er alltid tilstede. De nyeste rapportene vi fikk fra yrkesfiskerne var at det var alt for mye stor fisk. Gjett om vi gledet oss.


Båten Explore the Arctic var dagens framkostmiddel.

 Vi hadde sett på værmeldingen lenge, og det var stor uvisshet om været ble bra nok til å dra på tur. Avgjørelsen om å dra ble tatt samme morgen som turen. Været var strålende med sol, klar himmel og fralandsvind. Kamerat Marcus Åhlund har kjøpt seg ny båt, en Kloster Patrol 32 fot med walkaround dekk og 2 x 300 Yamaha-motorer. Dette var vår første tur med "Explore the Arctic", som båten heter. Turen ut til Malangsgrunnen som vanligvis tar to timer gikk unna på en liten time. Da vi ankom "Groinn" var det østlig laber til frisk bris og en 1,5 meters dønning fra nordvest.

Stortorsk på over 20 kg

 Det var som vanlig store mengder fisk, men bettet var tidvis tregt. Det kom dog opp endel stor fisk. Jeg fisket med Storm GT og en pilk. Det var tydelig at de største fiskene sto høyt i vannsøyla over resten av hovedstimen og jeg fikk gang på gang de største fiskene. Utstyret som var brukt var min klassiske Beastmaster Ax Boat 20-30 lbs med Shimano Oceajigger 2000PG. Storm Wildeye Jigging Slice ble også brukt med stor suksess.


Øyvind Høier med 20+

 Skreien skal i teorien være på sitt feiteste nå, men de største hunnfiskene glimret med sitt fravær. Vi prøvde alle triksene og alle godplassene, men det ville seg ikke denne gangen. Men en flott tur var det uansett.


Storm Wildeye Jigging Slice leverer stortorsk.

 Skitt fiske, Tight Lines.
Kim Eirik Johansen, Rapala Pro Guide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar