mandag 4. juli 2011

Oppsummering av Frøyaturen - del 1


Har dessverre ikke fått oppdatert bloggen de siste dagene, det har vært mye styr med lite søvn og mye spennende fiske:) Men Irvin har rapportert glimrende fra Frøyaturen på sin blogg, nidarosiensis.blogspot.com

Derfor skal jeg bare oppsummere kort og fylle på med noen flere bilder. Det var uten tvil en utrolig tur, som overgikk alle mine forventninger...

Fiskedag 2 og 3 - nye arter og specimenfisk
Vi bestemmer oss for å satse litt på langa. Det blir endel fisk, men ingen av særlig størrelse. Mye god matfisk blir det dog:

Vi snakker litt om muligheten for å få andre spennende arter, som f.eks. vassild. Frederic mener at det ofte finnes vassild på samme steder som langene, og han lokaliserer en stim på ekkoloddet. Dette kan være rette sorten, forteller han. Alle legger bort langetacklene og slipper ned hekler agnet med makrell og reke. Det viser seg at Frederic har rett og (nesten) hele gjengen kan notere en ny art:

Øyvind, ei vassild og Barney...

Truls

Kim

Neste dag er det godvær og egentlig perfekte forhold for å gå langt på yttersia. Vi velger likevel å ta turen inn i Frøyfjorden for å ankre opp etter spisskata. Dette angret vi ikke på i ettertid...Vi har et vanvittig fiske med 5 spisskater på dekk (C&R på alt) og ny båtrekord på én dag. Herlich! Gjennomsnittsvekta var det heller ingenting å klage på:


133 cm lang, 90 cm bred og 12,02 kg tung.

Truls jubler for specimenfisk

Irvin persa på spiss.

 Kim med ei flott spisskate

Haienes konge?

Ingemar hadde ikke helt flyten denne dagen, men han persa med ei fin brosme på 6,7 kg:


På land micromeiter jeg litt, og får en ny art i svartkutling! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar