fredag 23. mars 2012

Skreibataljer på Malangsgrunnen

Endelig ble det en luke i alt det dårlige været og vi så muligheten til å komme oss ut på Malangsgrunnen igjen. Vi bestemte oss for å kjøre to dagers fiske, med utror fra Lauklines. Som alltid gledet vi oss stort og håpet at den gode værmeldinga skulle holde. Vi håpet også at det hadde trukket inn mer storfisk i løpet av de siste ukene...

Skipper Cato var klar som et egg og i grålysninga putret vi utover mot Yttersia.


Drøye 2 timer senere hadde vi passert sørkanten på grunnen og rigget til stengene. Jeg hadde med meg begge mine brødre, Jørgen, som aldri har vært her ute før, og Martin, som også ble med for første gang. Dessverre kunne ikke Martin fiske p.g.a. en vond skulder, men han fikk heller dokumentere med film og bilder.

Jørgen hadde en torskepers på 15 kg og håpet på å forbedre denne underveis. Det skulle vise seg å gå ganske fort.


Ny pers med 18 kg.

Det var tydelig en bra snittstørrelse på fisken. Ingemar står helt fremst på båten og jeg kan se at han driller noe tungt. Han har bestemt seg for utelukkende å fiske med jigg denne dagen for å luke ut de små fiskene. Og han blir den første til å bikke 20+ denne dagen.


Stormjiggen gir en nydelig torsk på 23 kg som er årsbeste for Ingemar.

Én stortorsk går sjelden alene, og ikke lenge etter er det Kim som har full flex i stanga:


Det er blytungt og Kim sliter med å få inn fisken. Den raser ut gang på gang, kan det være kveite på gang tenker vi? Eller en enorm torsk? Det viser seg å være tre fisk på én gang, og ikke er de små heller..


Dagens sålangt største på 24,5 kg. Samtidig hadde han en på 16,5 kg og en på 16 kg. 57 kg på samme draget med andre ord! Drøyt!

Nå er det også Jørgens tur til å perse igjen. Torsken gir fin fight og det jubles bak i båten når den dras over rekka. Det er en veldig lang og forholdsvis slank fisk:


20 kg blank, gratulerer Jørgen med en ny og svært respektabel pers. Og hadde torsken vært litt feitere kunne den fort ha veid opp mot 30 kg..


Fisket og været er fantastisk, og her driller Marcus en ny stor skrei.

Så er det festivalgeneral Thormods tur. En storing lempes ombord. Thormod er strålende fornøyd:


24,8 kg og ny personlig rekord!

Selv hadde jeg fått endel 15-kiloser under dagen, men ingen ordentlig store. Denne var nær ved å bikke 20 kg.


19,5 kg. Senere fikk jeg en torsk på 21,5 kg som jeg rett og slett glemte å ta bilde av. Det ble min største for dagen.

Men det var Ingemar som så ut til å bli storfiskkongen denne dagen. Her kjører han en ny kjempefisk:26,7 kg:) Her var det bare å øve seg på posering, for den vanvittige storfiskstimen befant seg fortsatt 15-30 meter under båten.


Her er Thormod igjen med en fisk på 24,5 kg. Pent.

Så var det Ingemar igjen. Han sleit lenge og vel før han fikk opp en diger torsk. Og igjen var jiggen en oransje Storm FLV. Virket som torsken var spesielt "hungrig" etter denne. Storm GT ga merkbart mindre uttelling.


En lang torsk på hele 27,5 kg! Bare et par kilo under persen. Heftig fisk.

Men én mann bør aldri avskrives under skreifiske.. ikke overraskende ble det han som fikk dagens største:


Marcus med 27,8 kilo torsk i den forbigående snøelingen.


Da vi på vei inn oppsummerte dagens fiske kunne vi konstatere ca. 30 torsk over 20 kg. De 6 største var 27,8, 27,5, 26,7, 24,8, 24,5 og 24,5 kg. Et rått fiske rett og slett. Men lite visste vi hva morgendagen skulle bringe..

Fortsettelse følger..

3 kommentarer:

  1. Dramatisk... Gruer meg til fortsettelsen.

    SvarSlett
  2. Jæklar.. Fangsrapportan dokkers blir verre og verre.. eller skal vi si bedre og bedre? Men det skal altså bli enda "verre"? Æ e rystet..

    SvarSlett
  3. Jo takk, det er heftig der ute nå og jeg tror fisket bare blir bedre og bedre framover. Og fisken større. En god del av fiskene er fortsatt slanke og langt fra gyteklare. Så muligheten for flere kaffetorsker og kanskje til og med en 40-plusser er absolutt tilstede, om man kommer seg ut.

    SvarSlett