torsdag 20. september 2012

Den store høstturen - del 1

For mer enn 1 år siden bestemte vi oss for å ta en septembertur til Frøya for å fiske med MS Gotland og skipper Frederic Kullin. I fjor hadde vi en fantastisk uke med han, både med tanke på vær og fiske. Forventningene til årets tur var selvfølgelig store, og planen var å fiske etter lysing, piggskate, spisskate, lange m.m. Særlig lysingfisket var noe vi hadde gledet oss til, og rapportene fra Team Isola uka før var unektelig svært imponerende.

Flybilletter var bestilt, leiebil var booka og vi var klare for 4 dagers fiske med Frederic. Men så begynte de dårlige værmeldingene å strømme inn.. Restene av de tropiske orkanene Leslie og Kirk var på full fart mot norskekysten. De skulle treffe akkurat under oppholdet vårt, med stiv til sterk kuling fra vest og sørvest, kanskje opp i storm styrke, samt store nedbørsmengder. Værmeldingene ble ikke noe bedre jo nærmere vi kom, og dagen før avreise måtte vi derfor ta den tunge avgjørelsen å avlyse turen.

Vi var skuffet, men hadde jo nå plutselig 4 feriedager uten noen planer, så noe alternativt måtte vi vel finne på? Derfor møttes vi hos meg på tirsdagskvelden for å finne på noe.. Værmeldinga for Nord-Norge så mye lysere ut, så lys at vi følte suget ut mot dypet komme sigende.. Ideen var det Marcus som fikk, og han tok en telefon opp til Cato & Gulli på Sørøya Havfiskecruise. De hadde akkurat kommet tilbake til Sørøya etter et opphold i Tromsø, og de var positive til å ta imot oss for noen dagers fiske. Dermed var det bare å ompakke i en fei. Neste morgen satte vi kursen mot Sørvær...


Som alltid var det hyggelig å treffe Cato & Gulli igjen. Når vi er i båten sitter historiene løst, praten er livlig og forventningene er høye.. Utstyret ble gjort klart og takler knytt - nå skulle vi ut på dypet og satse etter den store ueren som vi vet finnes her oppe!

Ingemar hadde i hvertfall orden i krokskrinet:


Og Kim vet alternative måter å rigge lyskapsler, funker sikkert fint som snorkestoppere:


    Godis til fisken på dypet..

Været denne dagen var meget bra, og vi tok derfor turen langt avgårde til det såkalte "Jazzhjørnet" for å teste noen nye potensielle storuerplasser.

    Cato & Marcus studerer kartet og legger planene for dagen.

Kort fortalt så klarte vi ikke å finne storueren denne dagen. Ikke alltid at leiting på nye posisjoner gir resultater. Det ble imidlertid en masse vanlig uer og annen god matfisk.

    Ingemar med lange på 7,5 kg

    Det ble mange slike smålanger - samt brosmer opp til 6 kg.

    Uer på 1500 gram.

    Uer 1750 gram.

Solnedgangen var vakker:


Og kveldshimmelen etterpå mulig enda vakrere:Dagen ble avsluttet med nydelig langemiddag med råstekte poteter og saus.


Ikke uventet bidro dette måltidet til at det ble tidlig kveld på oss alle... neste dag var planen en ny langtur mot helt ufiskede områder..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar