lørdag 22. september 2012

Den store høstturen - del 3

Søndag - fjerde fiskedag

Søndags morgen var da alt skulle snu. Marcus og Ingemar hadde forvillet seg bort på en lokal fest i bygda (etter først en meget hyggelig middag hos Cato & Gulli), og utpå morgenkvisten møtte de noen lokale sjarkfiskere i lystig lag. Praten pendlet etterhvert over på uerfiske, men det skulle drøye til 5-tiden innen de fikk posisjonen. "Ska dokker ha auar, så ska dokker ikkje gå til Sjyhuinnbakken! Da blir dokker bara plaga - alt for stor auar! " Dette var utsagnet til "Peder".

Søndag formiddag, etter 2-3 timer søvn for enkelte (Kim antakelig), stakk vi til sjøs igjen. Det så ut som et lite vindu med mindre vind lå foran oss. Skulle det bli vår dag i dag?

Første nedslipp og ganske kjapt får Kim en respektabel uer.


3050 gram, det er ny pers for han på dette tidspunktet. Merk Ingemar i bakgrunnen, med sin litt ukonvensjonelle uerutrustning :D (UL-haspel og 5 grams spinner :P)

Vi skjønte vel at dette var for godt til å være sant, og like etterpå kom vestavindskulingen farende. Makan til *****. Vel vel, det finnes også alternative muligheter på Sørøya, f.eks. den sagnomsuste Gråvika, så her la vi kursen for å teste litt flatfiskmeite.

Flyndrene her var tydelig på hugget, og vi fikk en rekke rødspetter, solide sandflyndrer, kuintepellar (marulke som dæm sei på lokalt) og omtrent så mange småkveiter vi ville ha. Morsomt fiske.


    Ingemar med mulig den minste kveita jeg har sett
    Reinhard kom på besøk...

    "Reinhard" im Flachwasser

Og dermed var det dags for hjemreise fra Sørøya. Om ikke... det var jo denne "Sjyhuinnbakken" vi enda ikke hadde fått testa. Hmm... Kanskje vi kunne rekke noen timers fiske også neste dag, før ferga? Det var bare å avvente og se..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar