onsdag 26. september 2012

Tid for rødspette!

Så var det endelig tid for en tur til Kjeltringsundet igjen. Det har ikke blitt mye rødspettefiske på oss foreløpig, vi har rett og slett ikke hatt tid i høst. Litt synd ettersom september tradisjonelt er den beste måneden. I går tok vi oss imidlertid en ettermiddagstur der planen var å fiske fram til solnedgang.

Vår båt for dagen ble den innerste, nr 1:


Det vil si, det var Jørgen og jeg i båt nr. 1, mens Kim og Marcus styrte båt nr. 4.
Vi var spente på om noen av oss ville klare å perse i dag..

Det tok bare 5 minutter før den første rødspetta var i båten:

    Jørgen med albinospette

Jørgen fisket bra i innledninga og hadde allerede fått 3 rødspetter før jeg hadde en fisk i båten. Og fisk nr. 4 var det også han som fikk. Denne kjentes bedre ut, med solid tyngde. Vel oppe kunne vi konstatere at det ville bli en klar forbedring av personbeste.


    60 cm og solide 2350 gram. Gratulerer med pers Jørgen!

    Rødspetta svømmer tilbake

    Spette kjøres

    Flotte marmoreringer.


Vi kunne se at det var ting på gang i den andre båten, og at det ble håvet en fisk. Vi kjørte bort til Kim og Marcus for å sjekke. Det viste seg at Marcus hadde fått en skikkelig flott rødspette:

Like lang som Jørgens fisk, 60 cm, men betydelig feitere. Vekta stoppet på 2650 gram og årsbeste for Marcus.

    Kims sandflyndre blir liten sammenlignet med denne.

    Stille på sjøen - og fin kveldsstemning

Som vanlig begynte all småfisken å dukke opp rundt solnedgang. Den ble etterhvert så plagsom at vi avsluttet fisket for dagen. Men Marcus dro en rødspette på tampen:

    1700 gram

Totalt fikk vi 20 rødspetter, hvorav alle bortsett fra 1 fisk ble satt ut igjen. Toppfiskene var 2650 og 2350 gram. Det må sies å være bra uttelling på 3,5 timers fiske. Som regel er morgentimene og formiddagen den beste fisketida, så jeg håper vi får nok tid og godt vær slik at det er mulig med en heldagssatsning før sesongen er over.

P.S. Det jeg ellers glemte å nevne var at Marcus mistet en enorm fisk like før han fikk den på 2,65. Det var en typisk rødspettefight, med risting og deretter stor tyngde. Ifølge svensken kunne det ha vært en 5-kilosfisk... så de store flakene finnes der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar