søndag 27. april 2014

Båtutsett og pers for Ingemar

Været her i Troms har for det meste vært nitrist de siste ukene. Mens Sør-Norge har gasset seg i sol har det ene polare lavtrykket avløst det andre med en solid blanding av regn, sludd, snø, hagl, kuling og storm.

Men vi fikk 1 fin dag i påsken samt en halvfin. Den halvfine var 1. påskedag og da ble det isfiske etter røye og ørret med familien. En del sol, 16-17 røyer og en ørret på rundt halvkiloen gjorde at det ble en fin tur.


Palmesøndag var været så bra at man kunne fisket hvor som helst. Ingemar hadde imidlertid behov for hjelp med siste klargjøring av båten og utsett på sjøen så jeg sa ja til det. Ettersom båten skulle kjøres til Kvaløyvågen var det ikke noe poeng i å fiske langt fra byen, så vi gjorde et forsøk på kloskate ved å ankre opp på kjente områder. Ikke uventet var det lite skate å melde om, heller en mengde med småtorsk samt en liten steinbit til Ingemar.


Etter noen timer ga vi opp forsøket og satte kursen mot havna igjen. Men på veien gjorde vi et nedslipp og Ingemar fikk på en stor fisk. Det var solid tyngde så det måtte vel være en stor steinbit?Det var ikke steinbit, men en diger brosme. 8 kg er neimen ikke verst midt i byen. Ny pers på Ingemar.

Deretter satte jeg av Ingemar på land og kjørte båten til sitt faste tilholdssted i Kvaløyvågen. Det var flott vær og nydelig stemning på veien.Det er vel 2 uker siden dette nå og det har bare vært grått og vindfullt siden da. Hadde håpet å starte kveitesesongen, men labert vær setter en stopp også denne helga. Måtte det snart snu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar