torsdag 3. april 2014

Sørøya lørdag - grand finale!

Lørdag ettermiddag kom vi oss ut på et siste 4-timerspass etter skreien. Vi gikk direkte til plassen der jeg hadde fått min torsk på 29,8 kg et par dager tidligere.

Torsken var ikke helt i bett, men som vanlig fikk vi ganske mange over 20 kg. Det var mye stort her og vi hadde alle kontakt med riktig stor fisk som vi ikke fikk opp.


    Stig Thore med et par solide torsker.

Mot slutten av fisketida annonserte Ingemar at han kunne ha noe stort på gang. "Denne kan være over tretti", ymtet han frempå. Da vi så fisken i vannet forsto vi at dette kunne være ukas beste fisk. Hadde vi endelig klart målet om 30+?Ja! Da vi kom på land og fikk kontrollveid torsken bikket vekta såvidt over på riktig side. Det var en kort og feit torsk på 130 cm og 30,05 kg. Dermed slo Ingemar den gamle persen som var 29,9 kg. Gratulerer!
Kjenner jeg han dog rett har han nok fortsatt mål om betydelig større fisk.. Jakten fortsetter derfor på Malangsgrunnen.

Til middag ble det stekt torsk, og ikke hvilken som helst fisk, det var stekt 25-kilostorsk som Stig Thore hadde laget til. Det smakte aldeles nydelig. Det er mange folk som hevder at torsken blir grov og uspiselig når den blir stor. Mitt råd er: ikke tro på alt du hører. Det er bare tull og vås! Stor fisk kan være minst like bra å spise eller bedre, og det handler også mye om riktig tilberedning. Dette gjelder forøvrig ikke bare torsk, men også kveite osv...

Sørøyaturen var dermed over for denne gang. Vi fikk flere fine dager på havet, og må vel si oss rimelig heldig med været uka sett under ett med tanke på at vi var der i mars måned. Fiskemessig var det bra fiske, men vi nådde ikke helt i mål når det gjelder storfisk. Målet om 30+ fisk skal nås for egen del og den må gjerne være større og... vi får se om det blir vær til å komme seg ut på Malangsgrunnen før sesongen er over. Sist helg måtte turen avlyses p.g.a. vind, så får vi se denne helga om det blir noe. Mandag i forrige uke var Chas der ute med turister og fisket 1,5 time, på den tida fikk de hele 4 torsker over 30 kg, det er rimelig heftig.

Men vent! Det kommer enda et par bilder til fra Sørøya. Søndag morgen skulle Ingemar og jeg ut for å dumpe fiskeavfall og vaske ned båten. Da kunne vi ikke dy oss og bare måtte prøve en liten halvtime til etter flatfisken. Resultatet ble flere specimenfisk på svensken med største sandflyndra på 1110 gram.På gjensyn Sørøya. Som alltid kommer vi tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar