tirsdag 1. april 2014

Blåst, stor flatfisk og nesten N-rek

Fiskedag 5 ble for det meste tilbrakt på land. Det blåste stiv til sterk kuling fra sørøst, så det fristet ikke så mye med fiske. Mot ettermiddagen minket vinden til liten kuling og vi la et par timer etter kveita utenfor havna. Svenskene på NSA hadde fått mange og store kveiter her for en uke siden. Vi hadde derimot ingen kontakter, bortsett fra noen små steinbit som forsynte seg av både Royber og hel sild:


    Blinkskudd av blid svenske i vinden

Lørdag hadde vinden dreid over til sørvest og det blåste fortsatt endel på morgenen, kombinert med en del sjø. Vi valgte derfor å fiske et par timer etter flatfisk. Dette er et veldig spennende fiske, som vi ideelt sett burde hatt mer tid til..

Det starter med at Kim får på en skikkelig tung fisk. Først kjennes den bare ut som en stein, men så begynner den å rykke og riste. Kan det være en rødspette på 3-4 kg? Håpet er tilstede, men dessverre er det en liten kveite.

    En vanlig bifangst under flyndremeite er disse.

Så finner vi et område med spesielt stor sandflyndre. Flyndrene er smellfeite og fulle av rogn. Det kan bety potensiale for rekordfisker. Vi havner på et fint drift og har ganske raskt specimen i båten.

Stig Thore med en sandflyndre over den magiske kilosgrensa. 1020 gram, gratulerer!

I løpet av et par timers fiske får samtlige i båten en eller flere sandflyndrer over kiloen, men min største er spesielt stor. Det ser vi raskt når vi sammenligner den med de andre.

Sandflyndra var 44 cm lang, om kvelden veid på land til 1150 gram. Ny pers og bare 42 gram under gjeldende norgesrekord! Kan ikke si meg annet enn meget fornøyd med en slik fangst.

    Kims største var på 1040 gram.

    Ingemars største denne dagen var på 1030 gram.

Etter et par timers flyndremeite gikk vi ut på Sørøyaturens siste skreipass. Mer om dette kommer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar