tirsdag 25. juni 2013

Ny steinbitpers

Torsdag var det fortsatt helt vindstille og Ingemar foreslo en kort kveldstur etter steinbiten. Vi hadde ikke mye tid på oss, men heldigvis finnes det mange gode hotspots i nærområdet. Vi tok turen til en av dem. Ingemar hadde gjort et stopp her dagen før og på andre driftet hadde han hatt på en uhyggelig stor fisk. Ifølge han garantert 10+ og kanskje også 15+.. I alle fall ville han prøve igjen kjapt ettersom steinbiten ikke blir lenge i området.

Det var som nevnt helt vindstille, værmeldinga meldte om store mengder regn i løpet av kvelden, men det viste seg å ikke slå til. Stort sett var det opphold og noen solgløtt. Ikke unormalt at værmeldingene ikke stemmer forøvrig.

Ingemar fisket som vanlig med "rød paprika" og det vet vi jo at steinbiten liker godt:


På denne plassen må man treffe prikk for å få steinbit. Etter noen drifter uten kontakt havnet vi rett og jeg fikk på en tung fisk:


Opp kom en feit og kompakt steinbit.

 


Kort og feit. Vi trodde først den var over den magiske 10-kilosgrensa, men vekta stoppa på 9,8 kg. Ny pers var det i alle fall.

Like etterpå fikk jeg en ny steinbit på 9,5 kg. Denne var krøket i halen, så jeg trodde først den var langt større. Den fikk friheten tilbake.

Så da ble det bare nesten i år også. Har antakelig hatt den siste steinbitturen, nå frister det mer med andre arter. Men må være godt fornøyd med å ha lyktes med å forbedre min personlige rekord.

3 kommentarer:

 1. Hej. Vi är 8 killar som åker upp till maribell sjöbua på kvalöya den 1:à juli och skall fiska i 6 dagar. Förra gången vi var uppe tog jag en steinbit på 8,75 kg. Har du några bra tips på hotspots för steinbit och gärna för kveite också. Maila gärna så återrapporterar vi våra resultat

  Vänligen
  Martin
  Dahl_martin@hotmail.com

  SvarSlett
 2. Hei - jeg skal sende deg en mail.

  SvarSlett
 3. Stort tack, väntar med spänning på ditt mail
  Martin

  SvarSlett