onsdag 5. juni 2013

Steinbitpers på Stig Thore

Med det gode sommerværet vi har hatt i det siste måtte vi bare komme oss ut på en tur også utenom helgene. Stig Thore og jeg bestemte oss derfor for å ta en ettermiddags-/kveldstur etter steinbiten. Det har ikke blitt noe satsning etter steinbit enda - vi har prioritert andre typer fiske. Vi prøvde litt i begynnelsen av april, men da var det for tidlig. Nå var det derimot på tide å sjekke ut om den store steinbiten hadde ankommet. Dette var noe som også interesserte Ingemar og han tok med seg Kim i sin egen båt.

Vi startet opp fra Kvaløyvågen og la kursen mot steinbitplassene. Det var sol og varmt, men etterhvert en tiltakende vind fra nordøst. Vi hadde beregnet å ankomme området omtrent rundt strømstille og det viste seg å være gode forhold fra starten av. Vi hadde sakte drift i gunstig retning, og vi fikk raskt bekreftet at det var steinbit i området. Stig Thore hadde rigget seg opp med sitt spesialtakkel agnet med Surgifixpølse og akkar og han hadde bare fisket noen få minutter før første steinbiten hadde tatt.Da jeg håvet fisken kunne Stig Thore juble over å ha forbedret persen sin betydelig.

    Fisken veide pene 8,7 kg og var i god kondisjon. Gratulerer med pers Stig Thore.

Dette var en flott start på dagen, men vi visste at det var mulig å få adskillig større fisk i området. Det dukker snart opp flere steinbiter:

    5,6 kg

    5,9 kg

Ingemar og Kim får også en del steinbiter opp til 7,5 kg, der de fleste krokes av i overflata og får svømme videre. Ingemar mister en uhyggelig stor fisk, mest sannsynlig en steinbit på over 10 kg. De finnes her - det er det ingen tvil om :)

Dessverre får vi bare 1 time med gode forhold - så øker vinden og strømmen på betraktelig. Vi driver med 2 til 2,5 knops fart og får ikke fisket effektivt i det hele tatt. Det virker også som at steinbiten lukker igjen kjeften når strømmen blir så sterk. Etter et par times forsøk må vi gi opp og forlater plassen - vi har ikke tid til å vente helt til neste strømskifte da vi skal på jobb neste dag. På vei tilbake prøver vi en annen plass og 15 minutters fiske gir et par steinbiter til:

    Dagens siste.

På tilbaketur mot land stilner vinden helt av igjen og forholdene for steinbit er antakelig gode på ny. Men det får heller komme en senere anledning til å ta de riktig store. 
Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar